Usa sectionala industriala

Usa sectionala industriala

Sigura si usor de folosit, usa sectionala industriala reprezinta o solutie eficienta si durabila pentru toate nevoile, avand in vedere ca ofera avantaje mari precum izolatie si rezistenta la apa.

Varietatea larga de finisaje, panouri sandwich de diferite culori, sectiuni vitrate si rame din aluminiu anodizat sau vopsit, permite usilor sa se incadreze armonios in oricare dintre stilurile arhitecturale.

Usa sectionala ofera o serie de avantaje importante ce nu sunt prezente in alte sisteme de inchidere:

 •  Asigura izolare si etanseitate la apa
 •  Nu ocupa spatiu in interior
 •  Nu reduc spatiul util ce poate fi folosit
 •  Nu necesita mult spatiu lateral
 •  Nu ies in afara
 •  Ocolesc obstacolele interioare (pasarele, poduri rulante, grinzi, conducte)
 •  Sigure si solide
 •  Gama variata de modele

Componentele usilor sectionale industriale:

Usile sunt realizate dintr-o serie de panouri sandwich care se ridica prin intermediul unor sine laterale ajutate de un sistem de arcuri. Diferitele configuratii ale sistemului de sine si de ridicare permit usilor sa se adapteze usor oricarui tip de cladire.

Panourile sunt construite din doua foi de tabla otel galvanizat, pre-lacuit pentru a-i da o rezistenta mai mare impotriva ruginei. Spuma poliuretanica de mare densitate este injectata in spatiul dintre ele, astfel furnizeaza un nivel foarte ridicat de izolatie termica si fonica si rezistenta mecanica buna.

Panourile vitrate sunt fabricate exclusiv din profile din aluminiu, formand o serie de cadre ce pot fi umplute cu diferite materiale opace sau transparente, ca de exemplu, panouri sandwich acolo unde este necesara o buna izolare sau placi acrilice daca este nevoie de o buna vizibilitate si/sau lumina. Vitrajul standard din policarbonat compact, un material care are rezistenta mecanica si rezistenta la radiatiile solare foarte buna, deoarece contine un filtru UV pe exterior. Alte tipuri de vitrare sunt disponibile: policarbonat celular (daca este nevoie de o izolatie puternica) sau metacril. Placile sunt ermetizate cu garnituri din cauciuc si etanseitatea dintre panouri se realizeaza cu acelasi material.

Imbinarile etanse de-a lungul intregului perimetru si intre panouri asigura o izolatie completa impotriva conditiilor meteo exterioare, prevenind patrunderea prafului si a apei si oprind pierderea caldurii din interior.

Sectiunile aluneca in sus de-a lungul sinelor din otel galvanizat cu ajutorul rolelor sintetice dotate cu rulmenti cu bile. Acest sistem asigura o functionare lina si silentioasa cu frecare minima. Datorita eficientei arcurilor de compensare, calculate cu ajutorul unui soft specific, controlul lin si fara efort este garantat. Panourile sunt imbinate prin balamale din aluminiu extrudat.

Dispozitive de siguranta: parasute impotriva ruperii cablului si a arcului.

Variante de sine pentru usa sectionaa industriala:

Sine reduse

Daca aveti un spatiu minim pentru a monta usa, putem rezolva aceasta problema cu sistemul pentru  buiandrug redus, printr-un sistem de sina dubla de glisare care permite montajul la inaltimea maxima.

A: Pentru hale cu tavan jos (cu arcurile in spate), inaltime minima buiandrug 250 mm

B: Buiandrug standard (cu arcurile in fata), inaltime minima buiandrug 300 mm

Sina normala

Sistemul cu ridicarea normala este cel mai potrivit pentru ca acesta permite functionarea ideala a usii. Inaltimea necesara a buiandrugului este de 450 mm, pentru ambele variante manuala si automatizata.

Sina normala cu panta

Acest sistem ofera toate avantajele unei ridicari normale, castigand in inaltime pe masura ce urmareste panta tavanului, care nu poate depasi 350.

Sina cu suprainaltare

Sina cu suprainaltare este atunci cand buiandrugul masoara intre 800 mm si 3000 mm, caz in care ocuparea pe orizontala este redusa.

Sina cu suprainaltare cu panta

Aceasta ne permite sa valorificam inaltimea interioara a cladirii si in acelasi timp sa urmarim panta tavanului, care in nici un caz nu poate depasi 350

Sina verticala

In cazul buiandrugului de aceeasi marime sau chiar mai mare decat inaltimea necesara, putem folosi sistemul de ridicare verticala, pentru a valorifica la maxim spatiul interior. Ocupare orizontala minima.

Optiuni:

 • Usa pietonala inclusa cu sau fara prag
 • Usa pietonala laterala (alaturata)
 • Sectiuni vitrate
 • Grile de ventilatie
 • Incuietori exterior/interior
 • Motor pentru actionare automata
 • Panouri de control specifice mediilor de lucru
 • Deblocare motor de la exterior
 • Fotocelule pentru protectie sau actionare
 • Senzor de protectie in garnitura inferioara pentru detectare obstacole
 • Dispozitive actionare: senzor radar, telecomenzi, detector metalic – bucla inductie, buton
 • Profilele din aluminiu si panourile sandwich pot fi vopsite la alegere in culori din gama RAL

Dimensiuni maxime: 12000x6000mm.

Pentru dimensiuni speciale va rugam sa ne contactati.

Domenii de utilizare:

parcuri industriale, depozite, industria auto (dealeri, service-uri, spalatorii), centre comerciale, industria alimentara.

Atent Concept ofera o gama larga de modele de usi sectionale, adaptate celor mai diversificate cerinte.