Blog

Finalizarea proiectului “Dezvoltare tehnica la SC ATENT CONCEPT SRL”

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Va invitam sa vizitati site-ul web al Programului Operaţional Regional 2014-2020 –  www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului – facebook.com/inforegio.ro

Read more...

Automatizari pentru porti auto si pietonale

Automatizari porti

 • automatizari pentru porti batante – sisteme electromecanice sau electrohidraulice,
 • automatizari pentru porti glisante. 
 • automatizari uz intensiv industrial si uz semi-intensiv rezidential cu accesorii siguranta si control: fotocelule, telecomenzi, lampa semnalizare, etc.

Bariere automate

Bariere pentru uz intensiv si foarte intensiv industrial si rezidential cu accesorii siguranta si control: fotocelule, telecomenzi, buton, cititor carduri, detector magnetic, lampa semnalizare, etc.

Porti si garduri

Porti auto si pietonale, panouri de gard din inox sau otel vopsit cu elemente din lemn tratat pentru exterior si placari cu policarbonat, cu deschideri batante sau glisante. 

Accesorii feronerie pentru poarta glisanta cu sina: sina glisare, role zincate cu rulmenti, ghidaj superior cu doua sau patru role cilindrice, opritoare.

Accesorii feronerie pentru poarta glisanta autoportanta: sina rulare, role sustinere, carucioare cu opt role, ghidaj superior cu patru role cilindrice, opritoare.

Porti si garduri metalice construite din profile inox, aluminiu sau otel folosite separat sau combinate, diferite dimensiuni: teava rotunda sau rectangulara, platbanda, bara plina, cornier, tabla lisa, perforata sau cutata, profile construite din tabla.

Atent Concept ofera consultanta, proiectare, executie si montaj pentru porti si garduri sau alte confectii metalice. Fiecare lucrare beneficiaza de proiectare 3d asistata de calculator pentru o mai buna comunicare cu clientul si intelegerea corecta a fiecarui detaliu dar si pentru productia elementelor componente la dimensiunile exacte rezultate din proiect.

Read more...

Scari

Scari pe structura metalica cu trepte din lemn, sticla, tabla otel sau aluminiu, scari spirala, scari industriale, rampe, pasarele.

In functie de tipul structurii metalice scarile pot fi: cu vang central sau cu vanguri laterale, scari spirala, scari cu structura autoportanta, scari pisica.

In functie de forma scarii exista urmatoarele tipuri: scara dreapta cu una, doua sau mai multe rampe cu sau fara podest intermediar; scara curba circulara (spirala), scara curba in forma de arc de cerc sau scara curba in forma de elipsa, scara cu trepte balansate (in evantai).

Treptele sunt construite din lemn masiv stratificat fag sau stejar baituite orice nuanta si lacuite; metalice cu cadru si acoperire tabla antiderapanta aluminiu, otel sau inox; sticla securizata laminata 10.8.10 mm cu piese de prindere inox incastrate; piatra, granit, marmura sau alte materiale compozite dure. Piesa de legatura intre trepte si structura metalica a scarii (vanguri) este suportul de treapta care este un important element de design si in acelasi timp de rezistenta fiind construit din tabla si profile otel vopsit, inox sau cele doua materiale combinate.

Scarile se pot instala la interior sau la exterior si pot fi echipate cu balustrada aferenta in diferite configuratii si modele.

Read more...

Usa rapida Instant Pass ISO

Usa rapida Instant Pass ISO a fost conceputa pe baza cererii permanente pentru usi rapide destinate camerelor frigorifice, usi cu rezistenta ridicata la temperaturi scăzute.

Cortina pvc

Cortina mobila a usii este compusa din sectiuni cu pereti dubli din Trevira impregnata cu pvc si spuma poliuretanica flexibila in interior. Sectiunile sunt pre-formate astfel incat se pot plia usor pe cute. Articulatii din poliamida la capatul cortinei mobile pentru blocare, material izolant impermeabil pe fata cortinei la partea de sus. Partea superioara a cortinei este protejata in carcasa pvc, permitand accesul la  axul cortinei pentru activitati de mentenanta. Ranforsările laterale invelite in cortina pvc confera usilor rezistenta la presiunea creata de curentii de aer datorita diferentelor de temperatura sau deschiderii usilor. Materialul din care sunt realizate usile rapide permite acestora să reziste la impact puternic fără deformări permanente sau rupturi.

Structura

Structura este construita în principal din oțel galvanizat de grosimi variate, în funcție de  necesitati. Pentru rigidizare sunt folosite platbenzi metalice care se fixeaza  la interiorul ghidajelor si la platforma pentru evitarea deformarilor in urma socurilor. Variantele de ghidaje pot fi  prevazute cu perii speciale ce intretin izolarea la temperaturi scazute, cu incalzire sau rezistente la apa.

Automatizare

Motorul reductor cu auto-blocare pentru uz intensiv este conceput pentru a rezista temperaturilor scazure si permite atat cuplaj pentru actionare mecanica cat si optiune de incalzire. Motorul este prevazut cu functie de oprire completa si blocare a cortinei  prevenind astfel formarea ghetii sau patrunderea umezelii. Eliberarea cortinei in urma blocarii se realizeaza prin sistemul manual de deschidere a usii prevazut cu manivela. Panoul de control este protejat de o carcasa din poliester si este prevazut cu fotocelule de siguranta incalzite impotriva formarii ghetii si programat printr-un algoritm special ce asigura controlul usii prin oprire completa sau blocare.

Domenii de utilizare:

industria alimentara, camere frigorifice.

Read more...

Usa rapida Hermetic Roll

Usa rapida ermetica tip rulou Hermetic Roll este solutia pentru camere curate, pentru evitarea pierderilor din incaperile cu presiunea aerului controlata.

Structura

Cadrul exterior este format din doi stalpi construiti din tablă oțel galvanizat sau inox, cu muchiile rotunjite pentru evitarea depunerii prafului, care au rol de ghidaje și de sprijin și o platformă în formă de cutie sus in care se afla mecanismul de ridicare.

Cortina pvc

Cortina este o prelata din pvc confectionata dintr-un material textil impregnat cu plastic, rezultatul fiind un compus poliesteric cu o foarte buna rezistenta la uzura si rupere. Prin procedeul de sudura cu curenti de inalta frecventa sunt unite sectiunile de prelata formand un sac pe orizontala ce serveste ca suport pentru ramforsari. Acestea sunt fabricate din poliester, diametrele si grosimile variaza conform dimensiunilor usii si a cerintelor de rezistenta la vant. La capete au garnituri sau dopuri de cauciuc pentru evitarea ruperii cortinei la glisare si reducerea zgomotului. Partea inferioara este un sac de pânză vopsit în dungi galbene și negre pentru o mai bună vizibilitate, oferind posibilitatea etanseitatii cu podeaua chiar daca aceasta este denivelata.

Optional cortina poate fi echipata cu sectiuni vitrate din pvc transparent grosime 1mm, deasemenea sudate cu curenti de inalta frecventa, materialul este rezistent la radiatii solare.

Cortina din pvc diferite tipuri (lucios, antistatic, antibacterian sau alte finisaje cu caracteristici speciale) si ghidajele rezista la o presiune de 600 Pa.

Automatizare

Operator electro-mecanic pentru uz intensiv, cu electro-frana folosita la oprirea exacta a usii si sustinerea greutatii cortinei cand aceasta este deschisa.  Panoul de control si motorul sunt integrate in structura usii, evitandu-se astfel instalarea cablurilor sau tevilor pe exterior, aparent.

In cazul unei pene de curent usa se deschide automat la actionarea manerului pentru  deblocare sau a butonului de urgenta care actioneaza sistemul UPS pentru mecanismul electric de eliberare al franei.

Domenii de utilizare:

industria farmaceutica, industria alimentara, industria chimica, laboratoare.

Dimensiuni maxime: 3500x3500mm.

Read more...

Platforme elevatoare

Platformele elevatoare pentru rampe de incarcare de la Angel Mir compenseaza diferenta de nivel intre autocamion si nivelul rampei fixe fiind utilizabile atat la interior cat si la exterior, capacitate pana la 10 t. Echipamentul standard include: platforma din tabla antiderapanta, usita in platforma pentru acces usor la motor, supapa de siguranta pentru coborarea manuala in cazul intreruperii alimentarii. Angel Mir ofera solutii pentru toate tipurile de platforme elevatoare: la rampe incarcare, lifturi pentru autovehicule (parcari sau showroom-uri auto), Super Slim pentru integrarea in fluxuri de productie, platforme elevatoare tip foarfece simple sau duble.

Read more...

Burduf etansare

Burduful de etansare sau obturatorul termic este un element esential al rampei de incarcare, obligatoriu in unele domenii din industria alimentara. Acesta previne intrarea aerului, apei sau prafului in timpul incarcarii-descarcarii protejand operatorii si bunurile sau ofera izolare termica in cazul produselor unde aceasta este ceruta. Atunci cand camionul se pozitioneaza la rampa si intra in contact cu burduful, partea superioara si lateralele flexibile etanseaza intrarea si opreste patrunderea aerului si a elementelor din exterior.

Model AB si AF

Burdufuri de etansare cu pliere pe verticala, care absorb miscarile pe verticala ale camionului in timpul incarcarii sau descarcarii.

Caracteristici tehnice:

 • Structura interna din otel galvanizat si elementele exterioare din aluminiu anodizat
 • Cortina la partea de sus si in laterale foarte rezistenta la umiditate si la expunerea la radiatii solare, din material semi rigid – tesatura dubla de poliester impregnat cu pvc negru, grosime 3mm.
 • Acoperisul si peretii laterali la modelul AB din material flexibil poliester impregnat cu pvc negru.
 • Culoare cortine: negru; Culoare ghidaje parcare: Ral 9006;
 • Montajul se face cu piese din otel galvanizat pe zidarie sau panouri;
 • Latime standard: 3400 mm
 • Inaltime standard model AB: 3400 / 3600 / 4300 mm
 • Inaltime standard model AF: 3400 mm
 • Adancime standard model AB: 600 mm
 • Inaltimea cortinei superioare: 1000 mm
 • Latimea cortinelor laterale: 600 mm

Model AC si AC Reglabil

Construite din sectiuni flexibile datorita spumei poliuretanice din interior pentru absorbtia impacturilor frontale si a miscarilor pe verticala ale camionului in timpul incarcarii sau descarcarii.

Caracteristici tehnice:

 • Material: tesatura dubla de poliester impregnat cu pvc
 • Culoare: negru; Culoare ghidaje parcare: Ral 9006;
 • Montajul se face cu piese din otel galvanizat pe zidarie sau panouri;
 • Latime standard: 2700 mm
 • Inaltime standard: 2400 / la modelul AC Reglabil partea superioara poate fi coborata pana la 1200 mm
 • Adancime standard: 350 mm
 • Inaltimea cortinei superioare: 350 mm
 • Latimea cortinelor laterale: 350 mm

Model AH ECO si AH ISO

Burdufuri de etansare gonflabile, proiectate pentru medii frigorifice unde trebuie mentinuta o temperatura constanta si in timpul incarcarii sau descarcarii. Sunt construite printr-un sistem de saci din material flexibil rezistent atunci cand se umfla cu ajutorul unui ventilator, se muleaza pe dimensiunea camionului si pe acoperisul acestuia pentru o etansare perfecta.

Caracteristici tehnice:

 • Material saci gonflabili: tesatura de poliester impregnat la exterior cu rasina acrilica poliuretanica
 • Material cortina superioara: tesatura dubla de poliester impregnat cu pvc negru, grosime 3 mm
 • Material cortine laterale la modelul AH ISO: tesatura dubla de poliester impregnat cu pvc negru, grosime 3 mm
 • Acoperis panou sandwich grosime 22 mm, otel galvanizat si vopsit alb
 • Pereti laterali la modelul AH ISO panouri sandwich grosime 22 mm, otel galvanizat si vopsit alb
 • Suportul pentru cortine si accesorii din aluminiu anodizat;
 • Latime standard: 3400 mm
 • Inaltime standard: 3700 / 4000 / 4700 mm
 • Adancime standard la modelul AH ECO: 780 mm
 • Adancime standard la modelul AH ISO: 935 mm
 • Inaltimea sacului superior: standard 800 mm / optional 1300 mm / optional 1700 mm
Read more...

Rampa incarcare KA-S si KA-V

Rampa de incarcare KA-S fixa / KA-V mobila cu actionare manuala este construita din tabla otel antiderapanta cu profile de rigidizare la baza.

Este echipata cu arcuri de compensare pentru o mai usoara manevrabilitate si sistem de blocare de siguranta pentru evitarea miscarii nedorite a platformei.

Capacitate maxima de incarcare 4 t.

Podest incarcare KA-V KA-S

Read more...

Accesorii, sisteme siguranta si control

Sisteme de siguranta si accesorii pentru rampe de incarcare:

Smart Chock

– semnalizare luminoasa si operarea usii sectionale cu un opritor de aluminiu la roata, echipat cu senzor pentru detectarea rotii camionului.

Versalight

– iluminare la incarcare/descarcare pentru interiorul camionului.

Cinematic Automatic Chocks – previne miscarea vehiculului in timpul incarcarii pana ce rampa revine in stand-by. Opritoarele pentru roti sunt construite din tabla otel 10mm galvanizat iar lacasul in care acestea sunt pozitionate este o rama prefabricata din beton.

Hydraulic Lift

– echipament simplu si robust pentru o capacitate de maxim 30 t, poate fi pregatit pentru instalarea sistemului Cinematic Automatic Chocks

Semnal luminos de siguranta

– este un sistem de protectie ce detecteaza pozitia usii cu un senzor optic, cand aceasta este deschisa lumina rosie atentioneaza soferul camionului ca nu poate porni iar cand usa se inchide lumina verde informeaza soferul ca operatiunile la rampa s-au incheiat. Semnale luminoase si la interiorul rampei de incarcare pentru avertizarea lucratorilor.

Aerotech

– reimprospateaza aerul din interiorul camionului prin introducerea de aer proaspat si recircularea acestuia pe toata lungimea camionului.

Ghidaje roti

– din teava otel galvanizat sau vopsit, diametre 100 / 140 mm, lungimi 1500 / 2500 mm;

Opritoare / tampoane coliziune

 • din plastic cu insertie metalica: model TC 400 – dimensiuni 405x85x60mm, model TC 300 – dimensiuni 300x250x100mm;
 • din cauciuc cu insertie metalica: model TC 450 – dimensiuni 450x250x105mm;
 • metalice: model TM 500 – dimensiuni 500x300x110mm sau 500x150x110mm

Protectii metalice

– stalpi pentru protectie in cazul loviturilor accidentale

Dock Cube

– o structura metalica acoperita cu panouri sandwich sus si in laterale, care se ataseaza cladirii pentru rampele de incarcare la exterior si este pregatita in fata pentru montajul unui burfuf de etansare standard. In interiorul constructiei se poate instala bancheta suport si rampa de egalizare aferenta.

Atent Concept ofera solutii complete pentru rampele de incarcare: usi sectionale industriale, rampe de egalizare hidraulice sau cu actionare manuala, burdufuri etansare simple si gonflabile, podeste incarcare, ghidaje roti, opritoare si protectii, sisteme automate de ghidaj, interconectare si semnalizare, platforme elevatoare.

Read more...